13 z 18
Należy uważać, by farsz kłaść na środek, a brzegi pozostawić...
fot. Anna Moyseowicz

Na ciasto francuskie wykładamy farsz

Należy uważać, by farsz kłaść na środek, a brzegi pozostawić wolne.

14 z 18
Brzegi dociskamy widelcem, tworząc wzorek.
fot. Anna Moyseowicz

Kawałki z farszem przykrywamy pozostałymi kawałkami ciasta

Brzegi dociskamy widelcem, tworząc wzorek.

15 z 18
Można to zrobić przy pomocy pędzelka lub łyżeczki....
fot. Anna Moyseowicz

Ciastka smarujemy jajkiem

Można to zrobić przy pomocy pędzelka lub łyżeczki. Korzystałam z drugiej opcji, więc jajko nieco się rozlało poza ciastka, ale nie przeszkadza to w efekcie końcowym.

16 z 18
Ciastka pieczemy około 15 minut w 180 stopniach Celsjusza....
fot. Anna Moyseowicz

Ciastka z ciasta francuskiego z jabłkami przypominają słodką przekąskę z McDonalda

Ciastka pieczemy około 15 minut w 180 stopniach Celsjusza. Gotowe, smacznego!

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Pomysłowa surówka z cukinią do obiadu. Eksplozja smaku, koloru i witamin

HIT DNIA
Pomysłowa surówka z cukinią do obiadu. Eksplozja smaku, koloru i witamin

Pomysłowa surówka do obiadu. Robię do niej przepyszny sos

Pomysłowa surówka do obiadu. Robię do niej przepyszny sos

Szybka tortilla z szynką na lunch. Zrobisz je w 5 minut

Szybka tortilla z szynką na lunch. Zrobisz je w 5 minut

Zobacz również

Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

TYLKO U NAS
Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

Pomysłowa surówka do obiadu. Robię do niej przepyszny sos

Pomysłowa surówka do obiadu. Robię do niej przepyszny sos