13 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 12
Najłatwiej to zrobić blenderem kuchennym. Możesz użyć także miksera lub przetrzeć całość przez gęste sitko.
14 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 13
Wstaw garnek ponownie na mały ogień i gotuj bez przykrycia ok. 10 minut. Sos ma nieco zgęstnieć i odparować.
15 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 14
Przełóż gorący ketchup do czystych, wyparzonych słoiczków. Z podanej porcji składników uzyskałam 4 średniej wielkości słoiczki.
16 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 15
Odkręć słoiki, by stały na zakrętach i zostaw do wystudzenia.