9 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 8
Wlej do cukinii ocet. Możesz użyć według upodobania octu spirytusowego lub octu jabłkowego.
10 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 9
Wsyp przyprawy. Polecam dodać sporą ilość ostrej papryki, ponieważ lubię pikantny ketchup. Jeśli jednak nie przepadasz za ostrym smakiem, to możesz ją całkowicie pominąć i dodać tylko paprykę słodką.
11 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 10
Wlej przecier do cukinii i całość wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut pod przykryciem.
12 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 11
Gdy cukinia i cebula są już dostatecznie rozgotowane, to zdejmuj garnek z ognia i zmiksuj na gładką masę.