9 z 21
Wlej do cukinii ocet. Możesz użyć według upodobania octu...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ketchup z cukinii. Krok 8

Wlej do cukinii ocet. Możesz użyć według upodobania octu spirytusowego lub octu jabłkowego.

10 z 21
Wsyp przyprawy. Polecam dodać sporą ilość ostrej papryki,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ketchup z cukinii. Krok 9

Wsyp przyprawy. Polecam dodać sporą ilość ostrej papryki, ponieważ lubię pikantny ketchup. Jeśli jednak nie przepadasz za ostrym smakiem, to możesz ją całkowicie pominąć i dodać tylko paprykę słodką.

11 z 21
Wlej przecier do cukinii i całość wymieszaj. Gotuj jeszcze...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ketchup z cukinii. Krok 10

Wlej przecier do cukinii i całość wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut pod przykryciem.

12 z 21
Gdy cukinia i cebula są już dostatecznie rozgotowane, to...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ketchup z cukinii. Krok 11

Gdy cukinia i cebula są już dostatecznie rozgotowane, to zdejmuj garnek z ognia i zmiksuj na gładką masę.

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Zobacz również

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut