5 z 18
Obierz jeden ząbek czosnku i przekrój na pół. Natrzyj nim...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 3.

Obierz jeden ząbek czosnku i przekrój na pół. Natrzyj nim bakłażany. Następnie przełóż bakłażany na blaszkę do pieczenia, polej oliwą z oliwek, posyp solą i słodką papryką. Piecz w 170 stopniach przez 45 minut.

6 z 18
Gdy bakłażany się pieką, masz czas przygotować farsz....
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 4.

Gdy bakłażany się pieką, masz czas przygotować farsz. Zacznij od ugotowania na miękko kaszy pęczak. Jeśli nie lubisz kaszy pęczak, możesz użyć także kaszy gryczanej lub ryżu.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

7 z 18
Pomidory obierz ze skórki specjalną obieraczką do warzyw lub...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 5.

Pomidory obierz ze skórki specjalną obieraczką do warzyw lub sparz je wrzątkiem i zdejmij skórkę delikatnie nożykiem. Pokrój pomidory w kostkę i przełóż do miseczki.

8 z 18
Na patelni rozgrzej niewielką ilość  ok. 1 łyżki. Dodaj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 6.

Na patelni rozgrzej niewielką ilość ok. 1 łyżki. Dodaj cebulkę i podsmaż na złoty kolor, co jakiś czas mieszając.

Pozostało jeszcze 9 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

Zobacz również

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie