Gabriela Fedyk
RedaktorkaStrona Zdrowia
28 materiałów
„Zdrowie jest najważniejsze” – chyba wszyscy słyszeliśmy to zdanie od naszych babć i dziadków. Mieli rację!
Fascynuje mnie mądrość ciała, to jak wszystko się ze sobą łączy i wzajemnie na siebie wpływa.
Profilaktyka, zdrowe odżywianie, ruch i korzystanie z wiedzy lekarzy i innych specjalistów to moja recepta na całkiem zdrowe życie, o czym piszę i będę pisać na łamach Strony Zdrowia.
Zanim trafiłam do Strony Zdrowia...
Wcześniej pisałam dla portalu dzierzoniow.naszemiasto.pl, gdzie poruszałam lokalne tematy – te najnowsze, jak i związane z historią miasta. Ludzkie losy, nieoczywiste piękno budynków i przedmiotów, „poniemieckie” oraz scena gastronomiczna – między innymi o tym można przeczytać w moich tekstach dotyczących Dzierżoniowa i okolicy, a także zobaczyć zdjęcia mojego autorstwa.
O mnie
Dolnoślązaczka, dusza w podróży, bałkanoholiczka. Urodzona w mieście Krzywej Wieży. Mieszkałam we Wrocławiu, w Krakowie, w Bośni i Hercegowinie oraz w Niemczech.
Interesuję się szeroko pojętym lifestylem, literaturą i ekologią.
Lubię słuchać, obserwować, poznawać i smakować. Chętnie piszę o jedzeniu, holistycznym podejściu do zdrowia, ciekawych miejscach i historiach „zwykłych ludzi”.
7 produktów, których powinieneś unikać podczas sezonu grillowego. Są niezdrowe
Majówka kojarzy się z długim weekendem i ogólnopolskim grillowaniem. Sklepy przeżywają wtedy oblężenie – zaopatrujemy się w mięsa, warzywa, dodatki i różne...
Te osoby muszą uważać na dania z grilla. Sprawdź, kto powinien ich unikać
Grill to nieodłączny element polskiego sezonu wiosenno-letniego. W długie i krótkie weekendy w powietrzu unosi się kuszący zapach potraw z grilla. Kiełbaski,...
7 przepisów na wielkanocny obiad. Z nimi zaskoczysz swoich gości
Wielkanoc to czas jajek, żurku i białej kiełbasy. Jednak po śniadaniu wielkanocnym możemy mieć ochotę na małą odmianę. Co zrobić na obiad wielkanocny?...
Babka marchewkowa z lukrem. Ten przepis zadziwia!
Babka na Wielkanoc musi być. A babka marchewkowa może być pyszną odmianą dla klasycznej babki cytrynowej. Smak marchewki połączony z nutą pomarańczy, lekka,...
Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu?
Żurek to jedna z najlepszych zup na świecie. Doceniają go zarówno Polacy, jak i osoby z zagranicy. Żurek podany w chlebie zwiększa efekt WOW. Jak zrobić chleb...
Ciasto jajko sadzone. Spektakularnie wyglądające ciasto na Wielkanoc
Ciasto, które wygląda jak jajko sadzone? Tak! To idealne ciasto na Wielkanoc zrobisz na spodzie z ciasta ucieranego, z białą masą budyniową i morelami, które...
Sałatka z rzeżuchą – wiosenny dodatek na Wielkanoc i nie tylko
W prostocie tkwi siła. Przekonało się o tym wiele z nas, kiedy przy natłoku obowiązków przygotowujemy jeszcze różne dania – szczególnie w okresie świątecznym....
Sernik opada? Wypróbuj nasze wskazówki, a problem przestanie istnieć
Sernik to jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast. Pojawia się na naszych stołach podczas większości świąt, uroczystości czy jako niedzielny...
Pieczona biała kiełbasa zawijana w boczku. Pomysł na Wielkanoc i nie tylko
Biała kiełbasa w Wielkanoc to punkt obowiązkowy w niemal każdym polskim domu. Moja ciocia podaje ją nie tylko do żurku, ale też jako pyszny wielkanocny obiad....
Tarta czekoladowa nie tylko dla miłośników czekolady. Rozpływa się w ustach
Tarta czekoladowa to coś, czemu nie oprze się żaden czekoladoholik (i nie tylko). Krucha, kremowa i podwójnie czekoladowa tarta to zniewalająco pyszny deser,...
Najpopularniejsze
CENEO.PL Bosch AdvancedRotak 650 06008B9205