9 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Muffinki z jabłkami i kruszonką. Krok 7
W oddzielnym naczyniu wymieszaj mokre składniki: kefir, jajko i przestudzone masło.
10 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Muffinki z jabłkami i kruszonką. Krok 8
Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj całość łyżką.
11 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Muffinki z jabłkami i kruszonką. Krok 9
Nie mieszaj zbyt długo i zbyt dokładnie, tylko tyle by nie było widać suchej mąki.
12 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Muffinki z jabłkami i kruszonką. Krok 10
Foremki na muffinki lub papilotki wypełnij ciastem do połowy wysokości. Dodaj po łyżeczce jabłkowego nadzienia i przykryj łyżeczką ciasta. Delikatnie wyrównaj.