5 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Muffinki z jabłkami i kruszonką. Krok 3
Schowaj kruszonkę do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników. Jeśli masz możliwość i czas, schładzaj ją około pół godziny.
6 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Muffinki z jabłkami i kruszonką. Krok 4
Jabłka umyj i obierz (najlepsze będą kwaśne i deserowe). Zetrzyj je na tarce.
7 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Muffinki z jabłkami i kruszonką. Krok 5
Dopraw starte jabłka cynamonem, imbirem i kardamonem. Wymieszaj łyżką.
8 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Muffinki z jabłkami i kruszonką. Krok 6
Jabłka i kruszonka są już gotowe. Teraz pora zrobić ciasto na muffinki. Najpierw rozpuść masło i odstaw. Następnie wymieszaj w misce suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli.