9 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z borówkami. Krok 8
Piecz ciasto około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.
10 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z borówkami. Krok 9
Wyjmij ciasto z blaszki i wystudź. Gotowe. Przed podaniem możesz udekorować je cukrem pudrem.
11 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z borówkami. Krok 10
Jeśli lubisz słodkie wypieki, to udekoruj wierzch ciasta lukrem. Możesz skorzystać z mojego przepisu. Kliknij link: przepis na lukier cytrynowy.
12 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z borówkami. Krok 11
Ciasto ucierane z borówkami możesz podawać same lub np. z bitą śmietaną czy gałką ulubionych lodów. W każdej wersji jest pyszne.