9 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Beza Pavlova z rabarbarem. Krok 7
Gotuj kilka minut, aż rabarbar nieco zmięknie. Dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną w wodzie i pogotuj 2 minuty. Wystudź.
10 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Beza Pavlova z rabarbarem. Krok 8
Teraz wystarczy zrobić krem. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem i wanilią.
11 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Beza Pavlova z rabarbarem. Krok 9
Dodaj ser mascarpone i wymieszaj. Sprawdź smak. Krem ma być jedynie delikatnie słodki.
12 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Beza Pavlova z rabarbarem. Krok 10
Gdy beza i rabarbar dobrze wystygną, możesz skończyć przygotowywanie deseru.