9 z 22

fot. Katarzyna Puczyńska
Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 7
Od razu możesz zacząć szykować ciasto. Włącz piekarnik na 190 stopni. Pierwsze ciasto francuskie rozłóż na płasko na dużej blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuj ciasto w kilku miejscach.
10 z 22

fot. Katarzyna Puczyńska
Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 8
Tak przygotowany spód ciasta piecz ok. 10 minut. Wyjmij z blaszki i wystudź.
11 z 22

fot. Katarzyna Puczyńska
Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 9
Przygotuj drugie ciasto. Połóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i podziel na w miarę możliwości równe prostokąty. Nakłuj je widelcem i piecz także 10 minut.
12 z 22

fot. Katarzyna Puczyńska
Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 10
Dzięki podzieleniu ciasta przed pieczeniem napoleonka będzie lepiej się kroić i nie będzie się tak kruszyć.