9 z 22
Od razu możesz zacząć szykować ciasto. Włącz piekarnik na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 7

Od razu możesz zacząć szykować ciasto. Włącz piekarnik na 190 stopni. Pierwsze ciasto francuskie rozłóż na płasko na dużej blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuj ciasto w kilku miejscach.

10 z 22
Tak przygotowany spód ciasta piecz ok. 10 minut. Wyjmij z...
fot. Katarzyna Puczyńska

Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 8

Tak przygotowany spód ciasta piecz ok. 10 minut. Wyjmij z blaszki i wystudź.

11 z 22
Przygotuj drugie ciasto. Połóż je na blaszce wyłożonej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 9

Przygotuj drugie ciasto. Połóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i podziel na w miarę możliwości równe prostokąty. Nakłuj je widelcem i piecz także 10 minut.

12 z 22
Dzięki podzieleniu ciasta przed pieczeniem napoleonka będzie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 10

Dzięki podzieleniu ciasta przed pieczeniem napoleonka będzie lepiej się kroić i nie będzie się tak kruszyć.

Pozostało jeszcze 9 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Zobacz również

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut