5 z 22
Najlepiej zrobić to mikserem kuchennym. Ważne, by w masie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 3

Najlepiej zrobić to mikserem kuchennym. Ważne, by w masie nie było żadnych grudek mąki.

6 z 22
Resztę mleka przelej do garnuszka i ustaw do zagotowania na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 4

Resztę mleka przelej do garnuszka i ustaw do zagotowania na średni ogień.

7 z 22
Do gotującego się mleka wlej masę z żółtkami. Cały czas...
fot. Katarzyna Puczyńska

Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 5

Do gotującego się mleka wlej masę z żółtkami. Cały czas mieszaj i gotuj ok. 2 minuty.

8 z 22
Jeszcze ciepłą masę przełóż do innego naczynia i przykryj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 6

Jeszcze ciepłą masę przełóż do innego naczynia i przykryj folią spożywczą. Folia ma dotykać całej powierzchni masy. Dzięki temu nie utworzy się nieapetyczna i twarda warstwa. Odstaw do schłodzenia.

Pozostało jeszcze 13 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Zobacz również

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik