9 z 14
Przeciwległe rogi kwadratu złóż do środka i lekko dociśnij....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasteczka z dżemem. Krok 7

Przeciwległe rogi kwadratu złóż do środka i lekko dociśnij. Staraj się, by rogi były pod ciasteczkiem, dzięki temu nie otworzą się podczas pieczenia.

10 z 14
Piecz ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasteczka z dżemem. Krok 8

Piecz ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 170 stopniach przez około 15 minut.

11 z 14
Gotowe ciasteczka wystudź i posyp cukrem pudrem. Możesz je...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasteczka z dżemem. Krok 9

Gotowe ciasteczka wystudź i posyp cukrem pudrem. Możesz je także polukrować i skorzystać z mojego przepisu, kliknij link: jak zrobić lukier cytrynowy?

12 z 14
Ciastka beciki gotowe. Możesz przechować je przez kilka dni...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasteczka z dżemem. Krok 10

Ciastka beciki gotowe. Możesz przechować je przez kilka dni w zimnym miejscu, choć są tak dobre, że znikają z talerzy w mgnieniu oka.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Zobacz również

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu