9 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasteczka z dżemem. Krok 7
Przeciwległe rogi kwadratu złóż do środka i lekko dociśnij. Staraj się, by rogi były pod ciasteczkiem, dzięki temu nie otworzą się podczas pieczenia.
10 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasteczka z dżemem. Krok 8
Piecz ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 170 stopniach przez około 15 minut.
11 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasteczka z dżemem. Krok 9
Gotowe ciasteczka wystudź i posyp cukrem pudrem. Możesz je także polukrować i skorzystać z mojego przepisu, kliknij link: jak zrobić lukier cytrynowy?
12 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasteczka z dżemem. Krok 10
Ciastka beciki gotowe. Możesz przechować je przez kilka dni w zimnym miejscu, choć są tak dobre, że znikają z talerzy w mgnieniu oka.