9 z 20
Roztrzep jajka i dodaj do przestudzonego maku. Wymieszaj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Przepis na seromakowiec. Krok 7

Roztrzep jajka i dodaj do przestudzonego maku. Wymieszaj dokładnie. Ubij białka i dodaj do maku, wymieszaj łyżką.

10 z 20
Ser razem z masłem przepuść przez maszynkę na średnich...
fot. Katarzyna Puczyńska

Przepis na seromakowiec. Krok 8

Ser razem z masłem przepuść przez maszynkę na średnich oczkach lub przeciśnij przez praskę.

11 z 20
Utrzyj jajka z cukrem, dodawaj stopniowo ser z masłem. Wsyp...
fot. Katarzyna Puczyńska

Przepis na seromakowiec. Krok 9

Utrzyj jajka z cukrem, dodawaj stopniowo ser z masłem. Wsyp budynie w proszku i zmiksuj.

12 z 20
Ubij pianę z białek i dodaj do masy serowej. Wymieszaj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Przepis na seromakowiec. Krok 10

Ubij pianę z białek i dodaj do masy serowej. Wymieszaj delikatnie łyżką.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Zobacz również

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu