5 z 20
Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki.
fot. Katarzyna Puczyńska

Przepis na seromakowiec. Krok 3

Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki.

6 z 20
Zagotuj mleko. Wlej je do maku, wymieszaj. Postaw całość na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Przepis na seromakowiec. Krok 4

Zagotuj mleko. Wlej je do maku, wymieszaj. Postaw całość na małym ogni i podgrzewaj ciągle mieszając, przez ok. 2 minuty.

7 z 20
Rozpuść masło z miodem i cukrem. Mieszaj i podgrzewaj tak...
fot. Katarzyna Puczyńska

Przepis na seromakowiec. Krok 5

Rozpuść masło z miodem i cukrem. Mieszaj i podgrzewaj tak długo aż masa się rozpuści.

8 z 20
Wlej do maku i wymieszaj. Odstaw na kilka minut, by masa...
fot. Katarzyna Puczyńska

Przepis na seromakowiec. Krok 6

Wlej do maku i wymieszaj. Odstaw na kilka minut, by masa wystygła.

Pozostało jeszcze 11 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik