13 z 19
Zrób krem: miękkie masło utrzyj z masą kajmakową, dodaj 3/4...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto słonecznikowiec. Krok 11

Zrób krem: miękkie masło utrzyj z masą kajmakową, dodaj 3/4 słonecznika i wymieszaj.

14 z 19
Podziel ciasto na dwa blaty. Dolny blat nasącz kawą i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto słonecznikowiec. Krok 12

Podziel ciasto na dwa blaty. Dolny blat nasącz kawą i posmaruj niemal całym kremem (ok 3/4 masy). Przykryj ciasto drugim blatem, nasącz go kawą i posmaruj pozostałym kremem. Wierzch ciasta posyp odłożonym wcześniej słonecznikiem.

15 z 19
Ciasto słonecznikowiec jest gotowe. Możesz kroić i jeść je...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto słonecznikowiec. Krok 13

Ciasto słonecznikowiec jest gotowe. Możesz kroić i jeść je zaraz po przygotowaniu.

16 z 19
Przechowuj ciasto w lodówce, ale wyjmij je na kilka minut...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto słonecznikowiec. Krok 14

Przechowuj ciasto w lodówce, ale wyjmij je na kilka minut przed podaniem, by lepiej się kroiło.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy sernik na letnie imprezy. Lekki i puszysty, z domową frużeliną

TYLKO U NAS
Najlepszy sernik na letnie imprezy. Lekki i puszysty, z domową frużeliną

Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

TYLKO U NAS
Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

Szybka tortilla z szynką na lunch. Zrobisz je w 5 minut

Szybka tortilla z szynką na lunch. Zrobisz je w 5 minut

Zobacz również

Obłędna grzanka z pieczonymi pomidorami i burratą. Rozpływa się w ustach!

Obłędna grzanka z pieczonymi pomidorami i burratą. Rozpływa się w ustach!

Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

TYLKO U NAS
Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da