13 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto słonecznikowiec. Krok 11
Zrób krem: miękkie masło utrzyj z masą kajmakową, dodaj 3/4 słonecznika i wymieszaj.
14 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto słonecznikowiec. Krok 12
Podziel ciasto na dwa blaty. Dolny blat nasącz kawą i posmaruj niemal całym kremem (ok 3/4 masy). Przykryj ciasto drugim blatem, nasącz go kawą i posmaruj pozostałym kremem. Wierzch ciasta posyp odłożonym wcześniej słonecznikiem.
15 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto słonecznikowiec. Krok 13
Ciasto słonecznikowiec jest gotowe. Możesz kroić i jeść je zaraz po przygotowaniu.
16 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto słonecznikowiec. Krok 14
Przechowuj ciasto w lodówce, ale wyjmij je na kilka minut przed podaniem, by lepiej się kroiło.