9 z 15

fot. Anna Daniluk
Ciasto na focaccię obsypane cymanonem
Wypełniłam ciastem na focaccię foremkę i posypałam cukrem trzcinowym wymieszanym z cynamonem. Ciasto złożyłam do środka, zaczynając od dołu, następnie chwyciłam lewy i prawy bok i zamknęłam od góry. Ciasto odwróciłam na drugą stronę i ponownie rozłożyłam w foremce.
10 z 15

fot. Anna Daniluk
Focaccia z jabłkami nadziewana cynamonem i cukrem trzcinowym
Cukier z cynamonem ma stworzyć w środku warstwę nadzienia. Ciasto odstawiłam do wyrośnięcia na godzinę w foremce.
11 z 15

fot. Anna Daniluk
Jabłka pokrojone w plastry
W międzyczasie pokroiłam w plastry trzy jabłka, które następnie ułożyłam na wyrośniętym cieście.
12 z 15

fot. Anna Daniluk
Pokrojone jabłka ułożone na focacci
Po ułożeniu jabłek na focacci wierzch warto posmarować roztopionym masłem.