5 z 15

fot. Anna Daniluk
Wymieszane składniki na focaccię z jabłkami
Wymieszane składniki na ciasto na focaccię odstawiłam do wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie złożyłam focaccię jak ciasto na chleb i odstawiłam na kolejną godzinę wyrastania.
6 z 15

fot. Anna Daniluk
Wyrośnięte ciasto na focaccię z jabłkami
Po pierwszej godzinie wyrastania na cieście widać pierwsze bąbelki powietrza. Ciasto należy złożyć, zwilżając dłonie wodą i odstawić ponownie do wyrośnięcia.
7 z 15

fot. Anna Daniluk
Ciasto na focaccię w formie
Następnie ciasto przerzuciłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną olejem.
8 z 15

fot. Anna Daniluk
Ciasto na focaccie rozłożone w foremce
Ciasto należy rozłożyć w foremce i posmarować delikatnie olejem.