9 z 14
Długo dojrzewająca szynka wieprzowa to prawdziwy rarytas.
fot. pixabay.com

Prosciutto

Długo dojrzewająca szynka wieprzowa to prawdziwy rarytas.

10 z 14
We włoskim Piemoncie uprawia się ryż, który doskonale nadaje...
fot. pixabay.com

Risotto

We włoskim Piemoncie uprawia się ryż, który doskonale nadaje się do risotto. Zobacz też, jak zrobić risotto z kurczakiem i pieczarkami

11 z 14
Wiele osób kojarzy włoską kuchnię z sosem bolońskim. W...
fot. pixabay.com

Sos ragu alla bolognese

Wiele osób kojarzy włoską kuchnię z sosem bolońskim. W Bolonii znane jest ragu alla bolognese, które często podaje się z lazanią lub tagliatelle. Sos bolognese to gęsty sos na bazie mięsa mielonego. Do jego przygotowania używa się zwykle mięsa wołowego, wieprzowego albo mieszanki obu tych rodzajów.

12 z 14
Prosty deser bez pieczenia to prawdziwy rarytas kuchni...
fot. pixabay.com

Tiramisu

Prosty deser bez pieczenia to prawdziwy rarytas kuchni włoskiej. Podłużne biszkopty, mascarpone, świeżo zaparzona kawa i kakao.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Zobacz również

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut