5 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 4
Obierz cebulę i bardzo drobno posiekaj. Możesz też zetrzeć ją na tarce. Dodaj do cukinii, posól, wymieszaj i odstaw na godzinę.
6 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 5
Do przepisu potrzebujesz gotowego przecieru pomidorowego lub koncentratu. Możesz także samodzielnie zmiksować obrane ze skórki i podduszone pomidory.
7 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 6
Odmierz także resztę potrzebnych składników: cukier, ocet i przyprawy (słodką paprykę, ostrą paprykę, pieprz).
8 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Ketchup z cukinii. Krok 7
Wsyp cukier do cukinii z cebulą, wymieszaj i ustaw garnek na małym gazie. Gotuj pod przykryciem ok. 40 minut.