3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
2. Warto dodać od ciasta delikatnie podgrzane mleko, by...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić dobre ciasto drożdżowe? Oto 9 prostych porad na idealnie puszyste i wilgotne ciasto drożdżowe

Jak zrobić idealne ciasto drożdżowe? 2

2. Warto dodać od ciasta delikatnie podgrzane mleko, by drożdże szybciej ruszyły. Jednak nie może być ono za gorące, bo utrudni nam to wyrabianie ciasta rękami, a nawet może zaszkodzić drożdżom, zwłaszcza, gdy były one wcześniej mrożone. Podobnie jest z masłem. Jeśli chcesz dodać rozpuszczone masło do ciasta drożdżowego, to dodaj je w trakcie wyrabiania ciasta, jak dostatecznie przestygnie.

Zobacz również

Sensacyjny ruch Mourinho. Jednak wybierze petrodolary

Sensacyjny ruch Mourinho. Jednak wybierze petrodolary

Przed tym ostrzega Tatrzański Park Narodowy. "Nie schodźcie ze szlaków" - WIDEO

Przed tym ostrzega Tatrzański Park Narodowy. "Nie schodźcie ze szlaków" - WIDEO

Polecamy

Masz taką mąkę w domu? Nie używaj, możesz mieć przez nią raka!

Masz taką mąkę w domu? Nie używaj, możesz mieć przez nią raka!

Sposoby na świeżą i chrupiącą rzodkiewkę. Już nigdy nie zrobisz inaczej

Sposoby na świeżą i chrupiącą rzodkiewkę. Już nigdy nie zrobisz inaczej

Nie wiesz, co zrobić ze szparagami? Ugotuj pyszne risotto z kurczakiem

Nie wiesz, co zrobić ze szparagami? Ugotuj pyszne risotto z kurczakiem