2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Składniki potrzebne do przygotowania ciasta warto wyjąć...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić dobre ciasto drożdżowe? Oto 9 prostych porad na idealnie puszyste i wilgotne ciasto drożdżowe

Jak zrobić idealne ciasto drożdżowe? 1

1. Składniki potrzebne do przygotowania ciasta warto wyjąć wcześniej na blat kuchenny, by nabrały temperatury pokojowej. To ważna zasada, o której zawsze trzeba pamiętać. Zimne drożdże zalane podgrzanym mlekiem nie urosną. Nie zapomnij wyjąć także mąki, zwłaszcza, jeśli przechowujesz ją w zimnym pomieszczeniu.

Zobacz również

Klimkówka. Dobry adres na spędzenie ostatnich godzin majowego weekendu

NOWE
Klimkówka. Dobry adres na spędzenie ostatnich godzin majowego weekendu

Lewandowski świętuje urodziny. "Jesteśmy z Ciebie tacy dumni"

Lewandowski świętuje urodziny. "Jesteśmy z Ciebie tacy dumni"

Polecamy

Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!

Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!

Placek z rabarbarem jak z PRL-u. Ten wypiek znika do ostatniego okruszka

Placek z rabarbarem jak z PRL-u. Ten wypiek znika do ostatniego okruszka

Najlepszy sos do naleśników i szarlotki. Będziesz wyjadać go prosto z miseczki

Najlepszy sos do naleśników i szarlotki. Będziesz wyjadać go prosto z miseczki