2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zakalec to miękka, niewyrośnięta warstwa wilgotnego ciasta,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak uratować ciasto z zakalcem? Polecamy sprawdzone i niezawodne triki na udany wypiek. Nie każdy o tym wie

Ciasto ucierane

Zakalec to miękka, niewyrośnięta warstwa wilgotnego ciasta, które zwykle jest niedopieczone. Można je jeść, choć nie smakuje najlepiej. Istnieje też ryzyko, że dla niektórych może być ciężkostrawne.

Zobacz również

Zamiast podatku od aut spalinowych będą dopłaty do elektryków?

Zamiast podatku od aut spalinowych będą dopłaty do elektryków?

Mali piłkarze w Szczecinku. Finałów wojewódzkich Pucharu Tymbarku dzień drugi

NOWE
Mali piłkarze w Szczecinku. Finałów wojewódzkich Pucharu Tymbarku dzień drugi

Polecamy

Pyszny biszkopt z truskawkami. Poznaj przepis na deser jak od babci

Pyszny biszkopt z truskawkami. Poznaj przepis na deser jak od babci

Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

HIT DNIA
Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

Najlepsze ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką. Ten przepis to prawdziwy hit

Najlepsze ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką. Ten przepis to prawdziwy hit