
Zapiekanka z młodej kapusty. Krok 7
Natłuść olejem naczynie na zapiekankę. Na spodzie ułóż warstwę liści kapusty. Przykryj ją połową porcji mięsa i wygładź. Wierzch posmaruj sosem.

Zapiekanka z młodej kapusty. Krok 8
Przykryj mięso kolejną warstwą liści kapusty, wyłóż resztę mięsa i posmaruj sosem. Na koniec ułóż ostatnią warstwę liści kapusty.

Zapiekanka z młodej kapusty. Krok 9
Zapiekanka przygotowana. Wstaw ją do piekarnika na 180 stopni i piecz najpierw przez około 35 minut pod przykryciem, a następnie 10 minut bez przykrycia. Jeśli nie masz naczynia do zapiekania z przykryciem, to użyj foli aluminiowej (błyszcząca warstwa powinna być od środka, a matowa na zewnątrz).

Zapiekanka z młodej kapusty. Krok 10
Zapiekanka z młodej kapusty i mięsa mielonego jest już gotowa. Podawaj ją jeszcze na ciepło, krojąc nożem na porcje.