9 z 14
Rozgrzej olej na patelni. Obsmaż każdego kotleta i przełóż...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gołąbki bez zawijania. Krok 8

Rozgrzej olej na patelni. Obsmaż każdego kotleta i przełóż do dużego garnka.

10 z 14
Zalej gołąbki wrzątkiem ( tak, by były przykryte), dodaj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gołąbki bez zawijania. Krok 9

Zalej gołąbki wrzątkiem ( tak, by były przykryte), dodaj listki laurowe, ziele angielskie i czosnek granulowany. Gotuj ok. 30 min na małym ogniu. Wyjmij kotlety z wody do drugiego naczynia.

11 z 14
Do wody dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. W...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gołąbki bez zawijania. Krok 10

Do wody dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. W małej miseczce rozmieszaj mąkę pszenną z zimną wodą i wlej do pomidorowego sosu. Dokładnie wymieszaj. Dopraw sos do smaku np. solą, pieprzem lub cukrem.

12 z 14
Przełóż gołąbki ponownie do sosu pomidorowego i pogotuj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gołąbki bez zawijania. Krok 11

Przełóż gołąbki ponownie do sosu pomidorowego i pogotuj całość jeszcze ok. 10 min, na małym ogniu. Podawaj np. z ziemniakami lub z ryżem.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Zobacz również

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu