9 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gofry na kefirze. Krok 7
Ciasto na gofry jest już gotowe. Rozgrzej teraz gofrownicę. Nie musisz smarować jej olejem.
10 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gofry na kefirze. Krok 8
Smaż gofry na złoty kolor. Długość smażenia jest zależna od twojego urządzenia. W moim przypadku było to ok. 5 minut.
11 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gofry na kefirze. Krok 9
Usmażone na złoty kolor gofry przełóż na kratkę, by odparowały. Po chwili zrobią się przyjemnie chrupiące.
12 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gofry na kefirze. Krok 10
Podawaj gofry na ciepło, posypane cukrem pudrem i posmarowane dżemem. Świetnie smakują także z bitą śmietaną, owocami i sosem karmelowym.