9 z 14
Ciasto na gofry jest już gotowe. Rozgrzej teraz gofrownicę....
fot. Katarzyna Puczyńska

Gofry na kefirze. Krok 7

Ciasto na gofry jest już gotowe. Rozgrzej teraz gofrownicę. Nie musisz smarować jej olejem.

10 z 14
Smaż gofry na złoty kolor. Długość smażenia jest zależna od...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gofry na kefirze. Krok 8

Smaż gofry na złoty kolor. Długość smażenia jest zależna od twojego urządzenia. W moim przypadku było to ok. 5 minut.

11 z 14
Usmażone na złoty kolor gofry przełóż na kratkę, by...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gofry na kefirze. Krok 9

Usmażone na złoty kolor gofry przełóż na kratkę, by odparowały. Po chwili zrobią się przyjemnie chrupiące.

12 z 14
Podawaj gofry na ciepło, posypane cukrem pudrem i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gofry na kefirze. Krok 10

Podawaj gofry na ciepło, posypane cukrem pudrem i posmarowane dżemem. Świetnie smakują także z bitą śmietaną, owocami i sosem karmelowym.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Zobacz również

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu