5 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gofry na kefirze. Krok 3
Dodaj także olej rzepakowy i zmiksuj. Jeśli wolisz, możesz dodać rozpuszczone masło.
6 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gofry na kefirze. Krok 4
Na koniec wsyp do ciasta mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Zmiksuj na gładkie ciasto.
7 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gofry na kefirze. Krok 5
Nie musisz miksować długo. Wystarczy, tylko by składniki się połączyły i nie było widać grudek ciasta.
8 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gofry na kefirze. Krok 6
Ciasto na gofry powinno być gładkie i dość gęste – nieco bardziej gęste niż ciasto na naleśniki, ale mniej niż ciasto na racuchy.