
Kotlety de volaille. Krok 7
Przygotuj 3 naczynia do panierowania. Do jednego wsyp mąkę pszenną, do drugiego wbij dwa jajka i roztrzep je widelcem. Trzecie naczynie wypełnij bułką tartą.

Kotlety de volaille. Krok 8
Panierka musi być solidna, by mięso nie rozpadło się w czasie smażenia. Najpierw obtocz dokładnie roladki w mące, następnie w jajku, a później w bułce. Jeszcze raz przełóż roladkę do jajka i na koniec ponownie panieruj w bułce tartej.

Kotlety de volaille. Krok 9
Smaż roladki w głębokim tłuszczy, na średniej mocy palnika — mięso nie może się zbyt szybko rumienić, musi mieć czas, by dobrze usmażyć się w środku.

Kotlety de volaille. Krok 10
Smaż kotlety de volaille przez około 15 minut. W połowie czasu przekręć roladki na drugą stronę. Staraj się zachować przy tym ostrożność, by nie poparzyć się tłuszczem.