9 z 15
Przygotuj 3 naczynia do panierowania. Do jednego wsyp mąkę...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kotlety de volaille. Krok 7

Przygotuj 3 naczynia do panierowania. Do jednego wsyp mąkę pszenną, do drugiego wbij dwa jajka i roztrzep je widelcem. Trzecie naczynie wypełnij bułką tartą.

10 z 15
Panierka musi być solidna, by mięso nie rozpadło się w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kotlety de volaille. Krok 8

Panierka musi być solidna, by mięso nie rozpadło się w czasie smażenia. Najpierw obtocz dokładnie roladki w mące, następnie w jajku, a później w bułce. Jeszcze raz przełóż roladkę do jajka i na koniec ponownie panieruj w bułce tartej.

11 z 15
Smaż roladki w głębokim tłuszczy, na średniej mocy palnika —...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kotlety de volaille. Krok 9

Smaż roladki w głębokim tłuszczy, na średniej mocy palnika — mięso nie może się zbyt szybko rumienić, musi mieć czas, by dobrze usmażyć się w środku.

12 z 15
Smaż kotlety de volaille przez około 15 minut. W połowie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kotlety de volaille. Krok 10

Smaż kotlety de volaille przez około 15 minut. W połowie czasu przekręć roladki na drugą stronę. Staraj się zachować przy tym ostrożność, by nie poparzyć się tłuszczem.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Zobacz również

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu