9 z 16
Wystarczy dodać 1/2 łyżeczki na każde 3 jajka, aby otrzymać...
fot. Katarzyna Puczyńska

Puszysty omlet

Wystarczy dodać 1/2 łyżeczki na każde 3 jajka, aby otrzymać omlet rozpływający się w ustach.

10 z 16
Ryba moczona w roztworze wody z sodą będzie lepiej smakowała...
fot. Katarzyna Puczyńska

Smak i zapach ryby

Ryba moczona w roztworze wody z sodą będzie lepiej smakowała i pozbędziemy się nieprzyjemnego zapachu.

11 z 16
Zbyt kwaśny przecier pomidorowy warto doprawić szczyptą...
fot. 123rf.com/ bhofack2

Kwaśny przecier pomidorowy

Zbyt kwaśny przecier pomidorowy warto doprawić szczyptą sody. Smak będzie łagodniejszy.

12 z 16
Przed smażeniem krewetek polecamy moczyć je przez kwadrans w...
fot. 123rf.com/yatomo

Chrupiące krewetki

Przed smażeniem krewetek polecamy moczyć je przez kwadrans w wodzie wymieszanej z sodą. Od takich krewetek trudno się odezwać.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Zobacz również

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu