9 z 18
Umyj jabłka, osusz i obierz. Potnij je na krążki o grubości...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jabłka w cieście naleśnikowym. Krok 7

Umyj jabłka, osusz i obierz. Potnij je na krążki o grubości ok. 1 cm. Nożykiem lub foremką wytnij środki.

10 z 18
Rozgrzej sporą ilość oleju na patelni. Ja wlewam go na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jabłka w cieście naleśnikowym. Krok 8

Rozgrzej sporą ilość oleju na patelni. Ja wlewam go na wysokość ok. 2 cm. Jabłka zanurzaj w cieście i kładź na rozgrzany olej.

11 z 18
Smaż krążki na złoty kolor, po ok. 2 minuty z każdej strony.
fot. Katarzyna Puczyńska

Jabłka w cieście naleśnikowym. Krok 9

Smaż krążki na złoty kolor, po ok. 2 minuty z każdej strony.

12 z 18
Usmażone krążki z jabłek przełóż na ręcznik papierowy....
fot. Katarzyna Puczyńska

Jabłka w cieście naleśnikowym. Krok 10

Usmażone krążki z jabłek przełóż na ręcznik papierowy. Dzięki temu pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Zobacz również

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu