9 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście naleśnikowym. Krok 7
Umyj jabłka, osusz i obierz. Potnij je na krążki o grubości ok. 1 cm. Nożykiem lub foremką wytnij środki.
10 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście naleśnikowym. Krok 8
Rozgrzej sporą ilość oleju na patelni. Ja wlewam go na wysokość ok. 2 cm. Jabłka zanurzaj w cieście i kładź na rozgrzany olej.
11 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście naleśnikowym. Krok 9
Smaż krążki na złoty kolor, po ok. 2 minuty z każdej strony.
12 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście naleśnikowym. Krok 10
Usmażone krążki z jabłek przełóż na ręcznik papierowy. Dzięki temu pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu.