5 z 12
Kawałki dyni zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
fot. Anna Moyseowicz

W międzyczasie dynię obrać i wydrążyć z miąższu

Kawałki dyni zetrzeć na tarce o średnich oczkach.

6 z 12
Ja do ciasta na tym etapie dodałam jeszcze odrobinę ciepłego...
fot. Anna Moyseowicz

Do ciasta dodać sól, jajko, olej i aromat

Ja do ciasta na tym etapie dodałam jeszcze odrobinę ciepłego mleka. Całość należy wyrobić ręcznie bądź mikserem.

7 z 12
Całość wymieszać drewnianą łyżką.
fot. Anna Moyseowicz

Do ciasta należy dodać startą dynię

Całość wymieszać drewnianą łyżką.

8 z 12
Moje ciasto rosło przez około godzinę. Było ciężkie z powodu...
fot. Anna Moyseowicz

Odstawić miskę w ciepłe miejsce

Moje ciasto rosło przez około godzinę. Było ciężkie z powodu dużej ilości startej dyni.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik