1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Puszyste placuszki posmakują w szczególności dzieciom.
fot. Anna Moyseowicz

Racuchy z dyni będą idealnym jesiennym deserem

Puszyste placuszki posmakują w szczególności dzieciom.

2 z 12
Składniki: około 400 gramów dyni (waga po wycięciu skóry i...
fot. Anna Moyseowicz

Składniki na racuchy z dyni

Składniki: około 400 gramów dyni (waga po wycięciu skóry i wydrążeniu miąższu), półtorej szklanki mąki, pół szklanki ciepłego mleka (+ewentualnie dodatkowo, w razie potrzeby rozrzedzenia ciasta), pół szklanki oleju, 1 jajko, łyżka cukru, niecała łyżeczka wybranego aromatu do ciasta, drożdże (w moim przypadku mrożone).

3 z 12
Dzięki temu pozbędziemy się ewentualnych zanieczyszczeń, a...
fot. Anna Moyseowicz

Mąkę przesiać przez sitko

Dzięki temu pozbędziemy się ewentualnych zanieczyszczeń, a ciasto będzie pulchniejsze.

4 z 12
Miska nie powinna być metalowa. Składniki należy delikatnie...
fot. Anna Moyseowicz

Mąkę, mleko, drożdże i cukier umieścić w misce

Miska nie powinna być metalowa. Składniki należy delikatnie przemieszać i pozostawić do wyrośnięcia.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem