1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Moyseowicz
Racuchy z dyni będą idealnym jesiennym deserem
Puszyste placuszki posmakują w szczególności dzieciom.
2 z 12

fot. Anna Moyseowicz
Składniki na racuchy z dyni
Składniki: około 400 gramów dyni (waga po wycięciu skóry i wydrążeniu miąższu), półtorej szklanki mąki, pół szklanki ciepłego mleka (+ewentualnie dodatkowo, w razie potrzeby rozrzedzenia ciasta), pół szklanki oleju, 1 jajko, łyżka cukru, niecała łyżeczka wybranego aromatu do ciasta, drożdże (w moim przypadku mrożone).
3 z 12

fot. Anna Moyseowicz
Mąkę przesiać przez sitko
Dzięki temu pozbędziemy się ewentualnych zanieczyszczeń, a ciasto będzie pulchniejsze.
4 z 12

fot. Anna Moyseowicz
Mąkę, mleko, drożdże i cukier umieścić w misce
Miska nie powinna być metalowa. Składniki należy delikatnie przemieszać i pozostawić do wyrośnięcia.