9 z 18
Przygotuj jagody: przełóż je do miseczki i oprósz mąką...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 8

Przygotuj jagody: przełóż je do miseczki i oprósz mąką ziemniaczaną. Delikatnie wymieszaj.

10 z 18
Przełóż wyrośnięte ciasto drożdżowe na stolnicę  lub blat...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 9

Przełóż wyrośnięte ciasto drożdżowe na stolnicę lub blat oprószony odrobiną mąki. Wyrabiaj rękami jeszcze przez minutę, a następnie
podziel je na równe części. Ja podzieliłam je na 24 bułeczki.

11 z 18
Każdą część ciasta delikatnie rozwałkuj lub rozpłaszcz...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 10

Każdą część ciasta delikatnie rozwałkuj lub rozpłaszcz rękami. Następnie weź w dłoń, zrób dołek i połóż na środku dwie łyżeczki jagód i jedną łyżeczkę cukru.

12 z 18
Zlep brzegi ciasta i uformuj owalną bułeczkę. Połóż na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 11

Zlep brzegi ciasta i uformuj owalną bułeczkę. Połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Staraj się, by wygładzić zlepione brzegi. Następnie przykry jagodzianki ściereczką i odstaw na 30 minut. Muszą ponownie delikatnie podrosnąć.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Zobacz również

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka