4 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podagrycznik jest niezwykle zdrowy, kwitnie od maja do...
fot. pixabay.com

Te rośliny omijasz obojętnie, a ich walory są niecenione. Oto jadalne chwasty i ich właściwości. Dlaczego warto je jeść?

Podagrycznik

Podagrycznik jest niezwykle zdrowy, kwitnie od maja do września, ale najsmaczniejszy jest ten zrywany w maju i czerwcu. Można go dodać do sałatki, zupy, a nawet usmażyć. Smakiem przypomina nieco marchew.

Zobacz również

Inowrocławianka posiadała nielegalny tytoń i papierosy

Inowrocławianka posiadała nielegalny tytoń i papierosy

Tęczowe flagi na magistracie. Jutro Marsz Równości z udziałem prezydenta Krakowa

NOWE
Tęczowe flagi na magistracie. Jutro Marsz Równości z udziałem prezydenta Krakowa

Polecamy

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze

Domowe lody z mascarpone to niebo w gębie. Wystarczy zmieszać kilka składników

Domowe lody z mascarpone to niebo w gębie. Wystarczy zmieszać kilka składników

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia