9 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Zupa kwaśny klops. Krok 7
Jeśli to konieczne to odszumuj zupę, tzn. zdejmij z jej powierzchni szarą pianę. Wrzuć ziemniaki i gotuj jeszcze 20 minut. Na koniec dopraw zupę octem, solą, pieprzem i majerankiem. W miseczce wymieszaj mąkę pszenną ze śmietanką, wlej do zupy i wymieszaj. Pogotuj jeszcze kilka minut.
10 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Zupa kwaśny klops. Krok 8
Jeśli wolisz mniej ciężkie zupy, to pomiń mąkę pszenną i dodaj jedynie śmietanę. Możesz także zebrać nieco tłuszczu z powierzchni zupy.
11 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Zupa kwaśny klops. Krok 9
Podawaj zupę kwaśny klops na ciepło. Dodatkowo możesz oprószyć ją koperkiem. Smakuje wyśmienicie.
12 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Zupa kwaśny klops. Krok 10
Życzę smacznego!