9 z 13
Jeśli to konieczne to odszumuj zupę, tzn. zdejmij z jej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Zupa kwaśny klops. Krok 7

Jeśli to konieczne to odszumuj zupę, tzn. zdejmij z jej powierzchni szarą pianę. Wrzuć ziemniaki i gotuj jeszcze 20 minut. Na koniec dopraw zupę octem, solą, pieprzem i majerankiem. W miseczce wymieszaj mąkę pszenną ze śmietanką, wlej do zupy i wymieszaj. Pogotuj jeszcze kilka minut.

10 z 13
Jeśli wolisz mniej ciężkie zupy, to pomiń mąkę pszenną i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Zupa kwaśny klops. Krok 8

Jeśli wolisz mniej ciężkie zupy, to pomiń mąkę pszenną i dodaj jedynie śmietanę. Możesz także zebrać nieco tłuszczu z powierzchni zupy.

11 z 13
Podawaj zupę kwaśny klops na ciepło. Dodatkowo możesz...
fot. Katarzyna Puczyńska

Zupa kwaśny klops. Krok 9

Podawaj zupę kwaśny klops na ciepło. Dodatkowo możesz oprószyć ją koperkiem. Smakuje wyśmienicie.

12 z 13
Życzę smacznego!
fot. Katarzyna Puczyńska

Zupa kwaśny klops. Krok 10

Życzę smacznego!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Zobacz również

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu