9 z 14
Gotowe ciasto warto dobrze schłodzić przed pieczeniem. Owiń...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kruche ciasto. Krok 7

Gotowe ciasto warto dobrze schłodzić przed pieczeniem. Owiń je w folię spożywczą i schowaj na ok. pół godziny do lodówki. Po tym czasie możesz rozwałkować ciasto.

10 z 14
Jeśli chcesz piec kruchy spód do tarty czy ciasta z owocami...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kruche ciasto. Krok 8

Jeśli chcesz piec kruchy spód do tarty czy ciasta z owocami to rozwałkuj go i przełóż do blaszki. Nakłuj je widelcem w kilku miejscach, by równo rosło.

11 z 14
Równy spód ciasta uzyskasz także dzięki odpowiedniemu...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kruche ciasto. Krok 9

Równy spód ciasta uzyskasz także dzięki odpowiedniemu obciążeniu tzn. połóż na cieście papier do pieczenia i wysyp na niego suchą fasolę lub specjalne kamyki do pieczenia ciast.

12 z 14
Wstaw ciasto do dobrze nagrzanego piekarnika. Taki spód...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kruche ciasto. Krok 10

Wstaw ciasto do dobrze nagrzanego piekarnika. Taki spód ciasta z wysokimi brzegami, jaki widoczny jest na zdjęciu, należy piec w 180 stopniach przez około 30 minut. Długość pieczenia ciasta zależeć będzie jednak od grubości rozwałkowania oraz ilości farszu np. z owoców.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Kontrowersyjny mrożony pomidor z burratą. Ten przepis podbija TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Zobacz również

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka