9 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Deser z galaretki. Krok 7
Przełóż płatki na talerz i odstaw do wystudzenia. Następnie połam tak przygotowaną chrupkę na mniejsze kawałki
10 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Deser z galaretki. Krok 8
Ubij śmietankę z cukrem pudrem i wanilią. Pamiętaj, by kontrolować czas miksowania – zbyt długie ubijanie sprawi, że zamiast śmietanki będziemy mieć masełko.
11 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Deser z galaretki. Krok 9
Przygotuj miseczki lub inne naczynka na desery. Najpierw wsyp odrobinę owsianej chrupki. Następnie wyłóż piankę z galaretki i bitą śmietanę.
12 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Deser z galaretki. Krok 10
Umyj i wysusz ulubione owoce. Mogą to być np. czerwone porzeczki, wiśnie, maliny czy borówki.