5 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Deser z galaretki. Krok 3
Nie musisz nic dodawać, wystarczy woda i galaretka, by po chwili miksowania powstała puszysta i pyszna pianka.
6 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Deser z galaretki. Krok 4
Po kolejnych 15 minutach miksowania pianka jest już gotowa. Powinna być pięknie błyszcząca.
7 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Deser z galaretki. Krok 5
Zacznij szykować owsianą chrupkę. Najpierw ustaw patelnię na mały ogień, dodaj płatki owsiane, masło i cukier.
8 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Deser z galaretki. Krok 6
Podgrzewaj, cały czas mieszając. Po chwili płatki zaczną się ładnie złocić. Po ok. 2 minutach zdejmij patelnię z ognia.