9 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek pomarańczowy. Krok 7
Delikatnie zetrzyj skórkę z pomarańczy. Staraj się nie ścierać białej części, ponieważ może być gorzka.
10 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek pomarańczowy. Krok 8
Teraz bardzo ważne jest filetowanie pomarańczy. Odetnij skórkę z owoców, tak, by było jak najmniej białej części. Ostrym nożem wykrajaj cząstki miąższu, odcinając błonki.
11 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek pomarańczowy. Krok 9
Wyfiletowane pomarańcze zmiksuj blenderem. Dodaj skórkę z pomarańczy oraz cukier. Gotuj ok. 40 minut, co jakiś czas mieszając.
12 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek pomarańczowy. Krok 10
Na upieczony spód ciasta zetrzyj marcepan. Odrobinę odłóż do dekoracji.