9 z 18
Delikatnie zetrzyj skórkę z pomarańczy. Staraj się nie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek pomarańczowy. Krok 7

Delikatnie zetrzyj skórkę z pomarańczy. Staraj się nie ścierać białej części, ponieważ może być gorzka.

10 z 18
Teraz bardzo ważne jest filetowanie pomarańczy. Odetnij...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek pomarańczowy. Krok 8

Teraz bardzo ważne jest filetowanie pomarańczy. Odetnij skórkę z owoców, tak, by było jak najmniej białej części. Ostrym nożem wykrajaj cząstki miąższu, odcinając błonki.

11 z 18
Wyfiletowane pomarańcze zmiksuj blenderem. Dodaj skórkę z...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek pomarańczowy. Krok 9

Wyfiletowane pomarańcze zmiksuj blenderem. Dodaj skórkę z pomarańczy oraz cukier. Gotuj ok. 40 minut, co jakiś czas mieszając.

12 z 18
Na upieczony spód ciasta zetrzyj marcepan. Odrobinę odłóż do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek pomarańczowy. Krok 10

Na upieczony spód ciasta zetrzyj marcepan. Odrobinę odłóż do dekoracji.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

Zobacz również

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut