5 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek pomarańczowy. Krok 3
Rozwałkuj ciasto na kształt blaszki. Możesz odłożyć część ciasta, by zrobić z niego wyższe brzegi.
6 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek pomarańczowy. Krok 4
Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Zrób wyższe brzegi ciasta. Nakłuj całość widelcem w kilku miejscach. dzięki temu ciasto będzie równo rosło w czasie pieczenia.
7 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek pomarańczowy. Krok 5
Piecz ciasto ok. 30 minut w 180 stopniach. Gotowe wyjmij z blaszki i przestudź.
8 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek pomarańczowy. Krok 6
Zacznij szykować masę pomarańczową. Potrzebujesz trzech dużych pomarańczy. Dokładnie je umyj i osusz.