3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Następnie dodaj sok z cytryny i odrobinę wrzątku. Ilość tych...
fot. Katarzyna Puczyńska

Prosty przepis na lukier cytrynowy. Jest pyszny i lśniący. Idealny lukier do dekoracji ciast, mazurków i babek wielkanocnych

Lukier cytrynowy. Krok 2

Następnie dodaj sok z cytryny i odrobinę wrzątku. Ilość tych składników zależy od tego jakiej gęstości ma być lukier. Do dekoracji np. babek i ciast ucieranych idealna będzie proporcja: szklanka cukru, 3 łyżki cukru z cytryny i łyżka wrzątku.

Zobacz również

Arkadiusz Miłoszewski, trener Kinga Szczecin: Mamy jeszcze dużo do poprawy

Arkadiusz Miłoszewski, trener Kinga Szczecin: Mamy jeszcze dużo do poprawy

Kłodawska Majówka ściągnęła tłumy. Ludzie bawili się przy Łobuzach i Stachurskim

Kłodawska Majówka ściągnęła tłumy. Ludzie bawili się przy Łobuzach i Stachurskim

Polecamy

Lekki jak chmurka chleb tostowy. Zrobisz go bez większego doświadczenia

Lekki jak chmurka chleb tostowy. Zrobisz go bez większego doświadczenia

Wyśmienite polędwiczki drobiowe na obiad. Nawet niejadki proszą o dokładkę

Wyśmienite polędwiczki drobiowe na obiad. Nawet niejadki proszą o dokładkę

Puszysty i delikatny mus truskawkowy. Smakuje jak lody

Puszysty i delikatny mus truskawkowy. Smakuje jak lody