
Ciasto arbuz - Krok 8.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości przegotowanej wody — nie może być to wrzątek. Gdy żelatyna się rozpuści, wlej ją do zmiksowanego arbuza i wymieszaj. Schowaj arbuzową galaretkę do lodówki by stężała.

Ciasto arbuz - Krok 9.
Pora zrobić krem: Najpierw ubij śmietankę z cukrem i wanilią. Dodaj serek mascarpone i delikatnie wymieszaj. W niewielkiej ilości ciepłej, przegotowanej wody rozpuść żelatynę, nieco wystudź i dodaj do kremu. Wymieszaj.

Ciasto arbuz - Krok 10.
Szpinakowy biszkopt podziel na dwa blaty i posmaruj je kremem. Wierzch ozdób tężejącą galaretką i borówkami — borówki mają przypominać pestki arbuza.

Ciasto arbuz z kremem i borówkami
Przepis na ciasto arbuzowe wypróbowała ostatnio nasze Czytelniczka Monika, która podzieliła się zdjęciem swojego wypieku. Jak dodała, porcja wyszła spora, a gościom bardzo smakowało.