5 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto arbuz - Krok 4.
W miseczce wymieszaj mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Zmniejsz obroty miksera i dodawaj najpierw po łyżce szpinaku, a później mąkę z proszkiem.
6 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto arbuz - Krok 5.
Gotowe, zmiksowane ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłam dużej tortownicy i wyłożyłam papierem jedynie jej spód.
7 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto arbuz - Krok 6.
Piecz szpinakowy biszkopt przez ok. 35 min w 170 stopniach. Upieczone ciasto wyjmij z formy, zdejmij papier i odstaw do wystudzenia.
8 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto arbuz - Krok 7.
Gdy biszkopt się studzi, zrób galaretkę arbuzową. Najpierw pokrój arbuza na kawałki i wybierz pestki. Całość zmiksuj oraz przeciśnij przez sito. Dla podkreślenia smaku dodaj cukier puder i sok z cytryny.