5 z 16
W miseczce wymieszaj mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz - Krok 4.

W miseczce wymieszaj mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Zmniejsz obroty miksera i dodawaj najpierw po łyżce szpinaku, a później mąkę z proszkiem.

6 z 16
Gotowe, zmiksowane ciasto przełóż do blaszki wyłożonej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz - Krok 5.

Gotowe, zmiksowane ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłam dużej tortownicy i wyłożyłam papierem jedynie jej spód.

7 z 16
Piecz szpinakowy biszkopt przez ok. 35 min w 170 stopniach....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz - Krok 6.

Piecz szpinakowy biszkopt przez ok. 35 min w 170 stopniach. Upieczone ciasto wyjmij z formy, zdejmij papier i odstaw do wystudzenia.

8 z 16
Gdy biszkopt się studzi, zrób galaretkę arbuzową. Najpierw...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz - Krok 7.

Gdy biszkopt się studzi, zrób galaretkę arbuzową. Najpierw pokrój arbuza na kawałki i wybierz pestki. Całość zmiksuj oraz przeciśnij przez sito. Dla podkreślenia smaku dodaj cukier puder i sok z cytryny.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie