9 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 7
Na koniec włącz mikser i wsyp żurawinę. Wymieszaj całość łyżką.
10 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 8
Przełóż ciasto z miski na deskę i zbierz w kulę. Podziel całość na pół i uformuj dwa wałki. Owiń je folią spożywczą i schowaj do lodówki na kilka godzin lub do zamrażalnika na pół godziny.
11 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 9
Dobrze schłodzone ciasto pokrój nożem na równe krążki. Powinny być dość grube, ok. 1,5 cm.
12 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 10
Przełóż ciastka budyniowe z żurawiną na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.