5 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 3
Żurawinę warto najpierw przepłukać i wysuszyć. Duże owoce możesz dodatkowo odrobinę posiekać.
6 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 4
Miękkie masło utrzyj z cukrem na jasną masę. Dodaj jedno jajko i jedno żółtko. Miksuj.
7 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 5
W oddzielnym naczyniu połącz mąkę, budyń i proszek do pieczenia.
8 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 6
Zmniejsz obroty miksera i stopniowo dosypuj suche składniki. Ciasto jest grudkowate i gęste.