6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach...
fot. pl.123rf.com/topntp

Niepowtarzalny smak tradycji. Oto przepis z 1910 roku na babkę wielkanocną. Receptura Ochorowicz-Monatowej inspirowała nasze babcie

Dodatki do baby drożdżowej

Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach Marii Ochorowicz-Monatowej są rodzynki, rum, szafran, gorzkie utarte migdały, laska wanilii i enigmatycznie brzmiący kremor tartari, czyli kwaśny winian potasu.

Zobacz również

Tony Meier, bohater Kinga: Walczyliśmy bez względu na to, jak nam szło

Tony Meier, bohater Kinga: Walczyliśmy bez względu na to, jak nam szło

Jedenastka 33. kolejki Ekstraklasy. Piękne trafienia kandydatami do gola sezonu

Jedenastka 33. kolejki Ekstraklasy. Piękne trafienia kandydatami do gola sezonu

Polecamy

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach