2 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotowanie babki zacznij od zaczynu. W małej miseczce...
fot. Katarzyna Puczyńska

Najlepsza babka wielkanocna. Tradycyjny przepis na ciasto, które rozpływa się w ustach. Oto puszysta babka idealna do święconki

Drożdżowa babka wielkanocna. Krok 1

Przygotowanie babki zacznij od zaczynu. W małej miseczce rozetrzyj drożdże z łyżeczką cukru, aż staną się płynne. Następnie odstaw na ok. 15 min. do wyrośnięcia.

Zobacz również

Miał być terminal w Trójmieście, a będzie w Niemczech. Dokąd pojedzie polskie zboże?

Miał być terminal w Trójmieście, a będzie w Niemczech. Dokąd pojedzie polskie zboże?

Niezłomni kapłani dają nam przykład dobrego życia. Patron Polski w Górach Opawskich

Niezłomni kapłani dają nam przykład dobrego życia. Patron Polski w Górach Opawskich

Polecamy

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie