9 z 15
Odkrój 2/3 ciasta i rozwałkuj. Przełóż je do blaszki...
fot. Katarzyna Puczyńska

Sernik krakowski. Krok 8

Odkrój 2/3 ciasta i rozwałkuj. Przełóż je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

10 z 15
Wylej masę serową na ciasto i delikatnie wygładź. Pozostałą...
fot. Katarzyna Puczyńska

Sernik krakowski. Krok 9

Wylej masę serową na ciasto i delikatnie wygładź. Pozostałą część ciasta rozwałkuj, potnij na paseczki i ułóż z nich kratkę na cieście.

11 z 15
Piecz ciasto około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym na 180...
fot. Katarzyna Puczyńska

Sernik krakowski. Krok 10

Piecz ciasto około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym na 180 stopni w opcji góra-dół.

12 z 15
Wystudzony sernik udekoruj lukrem przygotowanym z utartego...
fot. Katarzyna Puczyńska

Sernik krakowski. Krok 11

Wystudzony sernik udekoruj lukrem przygotowanym z utartego cukru pudru z sokiem cytryny i odrobiną wrzątku.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Bezglutenowe bułki z soczewicy. Przebojowy przepis z TikToka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Zobacz również

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka