9 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik krakowski. Krok 8
Odkrój 2/3 ciasta i rozwałkuj. Przełóż je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
10 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik krakowski. Krok 9
Wylej masę serową na ciasto i delikatnie wygładź. Pozostałą część ciasta rozwałkuj, potnij na paseczki i ułóż z nich kratkę na cieście.
11 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik krakowski. Krok 10
Piecz ciasto około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym na 180 stopni w opcji góra-dół.
12 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik krakowski. Krok 11
Wystudzony sernik udekoruj lukrem przygotowanym z utartego cukru pudru z sokiem cytryny i odrobiną wrzątku.