9 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Chłopski garnek. Krok 8
Gdy danie się gotuje, zrób zasmażkę. Na patelni podsmaż olej z mąką pszenną, aż nabierze złotego koloru. Wrzuć do garnka i dokładnie wymieszaj.
10 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Chłopski garnek. Krok 10
Chłopski garnek z kapustą jest już gotowy. Podawaj danie na ciepło posypane koperkiem.
11 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Chłopski garnek. Krok 9
Na koniec dopraw danie przecierem pomidorowym, solą, pieprzem, słodką papryką i chili. Posyp całość posiekanym koperkiem. Gotuj jeszcze minutę.
12 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Chłopski garnek. Krok 11
Danie jest sycące i bardzo aromatyczne. Najlepiej smakuje samo, ale jeśli chcemy je odrobinę wzbogacić, to możemy podać do niego jeszcze sadzone jajko.