9 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka ze śliwkami. Krok 6
Jedno jajko roztrzep widelcem. Posmaruj nim brzegi ciasta. Delikatnie posmaruj także wierzch sera, dzięki temu będzie się lepiej trzymał podczas pieczenia.
10 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka ze śliwkami. Krok 7
Posyp ciastka szczyptą cynamonu i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na temperaturę 190 stopni.
11 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka ze śliwkami. Krok 8
Po ok. 12 minutach pieczenia, ciastka są gotowe. Zdejmij je z blaszki i wystudź.
12 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka ze śliwkami
Idealnie kruche i słodkie ciastka francuskie ze śliwkami i waniliowym serkiem. Taki deser zrobisz bez problemu.