9 z 27
Wlej rozpuszczone i nieco przestudzone masło.
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto drożdżowe ze śliwkami. Krok 7

Wlej rozpuszczone i nieco przestudzone masło.

10 z 27
Zacznij wyrabiać ciasto rękami. Jest to pracochłonne...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto drożdżowe ze śliwkami. Krok 8

Zacznij wyrabiać ciasto rękami. Jest to pracochłonne zajęcie, więc możesz pomóc sobie robotem kuchennym czy mikserem planetarnym.

11 z 27
Wyrabiaj ciasto kilka minut, aż zrobi się elastyczne i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto drożdżowe ze śliwkami. Krok 9

Wyrabiaj ciasto kilka minut, aż zrobi się elastyczne i będzie ładnie odchodzić od miski i rąk.

12 z 27
Uformuj ciasto w kulę i przykryj ściereczką. Odstaw w ciepłe...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto drożdżowe ze śliwkami. Krok 10

Uformuj ciasto w kulę i przykryj ściereczką. Odstaw w ciepłe miejsce, by podrosło i podwoiło swoją wielkość.

Pozostało jeszcze 14 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Wyśmienity skubaniec z agrestem do kawy. To ciasto w retro stylu

Zobacz również

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Kremowy sos z cukinii do makaronu. Ten obiad robi się sam

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie

Ta sałatka to hit każdej imprezy. Zrobisz ją w kwadrans i tak samo szybko zniknie